Вашия приятел кокера
Трябва да осигуряване на вашия любимец необходимите количества храна, която трябва да бъде разнообразна и съдържа нужните хранителни съставки. Препоръчително е да го храните с храната предназаначена за кучета, различните гранули и консерви. Избягвайте храненето му с храна от вашето ежедневие, която в повечето случай освен че не е хранителна за любимеца ви, но и може да му навреди.

Препоръчваме ви да избягвате даването като храна на пилешки шийки, които обикновенно направо се гълтат от кучето и след това трудно се разграждат и изхождат, предизвиквайки стомашни болки. Избягвай те и да му давате пилешки крачета, които не само не са хранителни ни и има опасност да заседнат в гърлото на любимеца ви и той да се задави, както наскоро станах свидетел на подобен случай. Може да му давате например пилешки фенер.

При бременност се увеличава на количеството храна, което трябва да става постепенно, общо с около 20%, като това става приблизително след 40-тия ден. Към края на бременността храненето може да се увеличи с цел предотвратяване на прекомерно раздуване на стомаха. При последните дни на бременността се препоръчва включването на калциеви добавки, поради увеличаващите и нужди през процеса на раждането и секретиране на млякото.

При стари кучета над 9-10 години се препоръчват се специални храни с увеличени количества на антиоксиданти, витамини В-комплект, L-карнитини (подпомага сърдечната дейност), хондропратектори (подсилване на сетивната активност) и високо качествени и смилаеми протеини. Трябва да се намалят мазнините и въглехидратите.