Плач и блъскане рано сутрин

Дискусии за поведението и обучението на малките кокери

Плач и блъскане рано сутрин

Мнениеот Kuchenceto » Сря Апр 15, 2015 1:44 pm

Здравейте, имам малко слънчице момченце Боно на 7 месеца, който е много привързан към мен, предполагам типично за кокер :) Много е сладък, добричък и кротък, но сутрин имаме сериозен проблем. Като съвсем малко бебе спеше в моята стая в кучешкото си легълце, но като стана може би на около 4-5 месеца започнаха едни среднощни резходки в стаята (от кучешкото легълце до килимчето и обратно) като това се случваше по няколко пъти на нощ и той съответно всеки път заспиваше на различно място. Първоначално му се скарвах и го изпращах обратно в легълцето му, но той пак ставеше оттам и накрая се предадох. Разходките му обаче винаги ме будеха и това беше особено неприятно защото се случваше по няколко пъти на нощ, а моят режим е късно лягане към полунощ/ 01:00 часа и ранно ставане към 6:30-7:00. На следващият ден бях съсипана и неработоспособна. Принудих се да изнеса легълцето на Боно в кухнята. Оттогава (вече към 3 месеца) той спи там, но това създаде нов проблем. Независимо кога съм го сложила да спи (докато аз съм будна той обикновено отказва да си ляга) всяка сутрин се буди около 6:00 часа (тези дни имахме случай и към 05:00 часа) и започва да плаче и често блъска по вратите. Някои биха казали, че е защото иска да го изведа навън да се изходи, но не е така, тъй като в коридора сме му оставили вестниче, върху, което пишка, ако има нужда преди да сме станали. Дори и да е пишкал (със стискане на акото до разходка проблем нямаме) той плаче и блъска по вратите като по този начин буди всички вкъщи, опасявам се, че и съседите го чуват. Това основно се случва пред вратата на хола, която пък води към моята стая. Предполагам, че търси компанията ми. Познати с кучета ми казаха да ставаме от леглата и да му се караме, за да спре, но това не помага. И така вече 3 месеца. Много го обичам, но наистина имам нужда от почивка, а и искам да е малко по-самостоятелен. Като че ли доста сме го разглезили с гушкане и внимание. Но какво да правим, знаете колко са сладки децата кокерчета! А може пък причината да е и защото вечер между 21:00-23:00 часа често спи, да го щипя ли? ;)
Още един последен въпрос - Боно въпреки, че е на 7 месеца още пишка вкъщи (имам възможност да го извеждам по 2 пъти на ден преди и след работа). Пишка на около 4 часа, а ако е играл е и пил много вода - по-често. Знам, че на тази възраст би трябвало да стиска повече. Как да променим това? Много благодаря предварително!
Kuchenceto

Назад към Поведение и обучение