Социализиране и страх от други кучета!?!?

Дискусии за поведението и обучението на малките кокери

Социализиране и страх от други кучета!?!?

Мнениеот LStaley » Вто Юли 21, 2009 9:41 pm

Искам да ви питам, имате ли, имали ли сте проблеми с това кокерчето ви като малко да е малко по страхливо, затворено и да се страхува от играта на други кучета, равни или по големи от него? ФОри напоследък е супер пъзльо, чак ме дразни... дори бигълчета като него големина (на 4 месеца и малко е) като го закачат и той се страхува и ни търси за помощ...
Дайте съвет...
Мерси предварително :)
LStaley

Re: Социализиране и страх от други кучета!?!?

Мнениеот Eleonora » Сря Юли 22, 2009 12:38 am

Ами аз стигнах до извода че кокерчетата ни се радват на прекалено много внимание и често драматизират.Понеже като беше малка Лейди се страхуваше от други кучета и аз все я взимах на ръце като видя някое по-голямо ,или по малките ги доближавахме но тя пък се страхуваше и стигнахме до момента в който Лейди порастна,не може вече на ръце,и ръста и не е никак малък.Пропуснах да вметна че иначе си играеше с точно 2-3 кучета от квартала не беше съвсем единачка :)
Та идва момента в който трябва да оставите кучето да се развива правилно защото е нормалко да се среща с други животни и не може всеки път да умира щом види себеподобно.А и кокерът все пак не е чихуахуа(нищо лично) а е 12-17 кг яко като бик създание пълно с енергия :)
Аз почти реших проблема.Преодолях първо личните си страхове,че някой или някое куче може да навреди на Лейди.Почнах да я срещам с други кучета като дори тя като се дърпа я водя близо.Първоначалния ефект беше Лейди да се научи да ръмжи и да буди респект(понеже я е страх).После една приятелка си взе женки ротвайлер и ги сабрахме.На 6 месеца кучето и вече е 50кг и Лейди много се плашеше от размерите и ,но с търпение и постоянство започнахме даже да ги пускаме да си играят.И когато на Лейди и писне или нещо не я устройва се обръща все едно че се кара и Хера(така се казва кученцето) се укротява и ляга мирно до нея.Много са смешни.Не знам обаче дали Хера ще слуша така когато стане на 1-2 год. примерно.За сега Лейди като я сджафка и тя замръзва :) Много се олях пак :)
Eleonora

Мнениеот freezy » Сря Юли 22, 2009 3:00 pm

Ами да имаме проблем аз бях писала преди известно време. Айра утре става на 8 месеца изобщо не желае да се доближи, камо ли да си играе с някое куче, независимо от размера или възрастта им. Около нас има доста по-малки кучета на възраст, но тя се плаши от всичко. Напоследък започна да лае по кучетата (преди идваше да се гушка в мен или по-лошо като тръгне да бяга и се усукваме с каишката), оня ден лая по един найлонов плик. Вечер излиза на балкона и няма спиране - лаене, виене, ужас. Аз не смея да я пусна без каишка, защото тя от малка тръгва да бяга към входа, но за да се стигне до там се минава през улица. Въобще незнам какво да я правя. Иначе търси контакт с хора дори с деца иска да си играе, скача по тях целува ги, но с кучетата нещо не се получава. Бяха ми казали, че е още малка, да я разхождам на по тихи места и т.н. (но нямам такава възможност). Ще се отпусне с времето, това беше отдавна пък няма резултат. А пък кача ли я в колата става страшно. Качва се по мен и лае по прозореца, въобще не мога да карам ако някой не я държи. Сега съм решила да и купувам колан за кола и определено ще я връзвам на задната седалка иначе не можем да отидем дори до доктора. :( Въобще това е положението, ако някой има някакви идеи моля да ги сподели. И предишния ми кокер не беше особено социализиран, но поне имаше няколко кучета с които се погаждаше.
freezy

Мнениеот Clara » Чет Юли 30, 2009 11:11 pm

Ние с Клара имаме същия проблем. Изобщо не иска да се доближи до друго куче, бяга и се крие при нас. Оня ден бяхме в Южния парк и там има много кучета, всички искаха да я подушат, да си поиграят с нея. Първата ни среща с куче там беше един мопс, от който Клара бягаше и скимтеше на умряло. Иначе като види човек и си умира от кеф... Не знам какво ще я правя така. В нашия квартал и сякаш няма къде много-много да я разхождам и да се сприятеляваме с други кучета :/
Clara

Мнениеот sweety94 » Пет Юли 31, 2009 7:00 pm

Аз като ги чета тия коментари и се чудя да водя ли Ричи на ветеринар!! :lol: На тва куче нещо му има-днес ни беше първата разходка,игра си с две кучета,едното от които беше 5 пъти по-голямо от него!!!;-)Много е смеличък за 3 месечно бебе! ;)
sweety94

Мнениеот Clara » Съб Авг 01, 2009 12:46 am

Да ти е жив и здрав Ричко и все да е така смеличък ;) Ние тука ще се опитваме да социализираме малките буби :lol:
Аз предлагам да се срещнем всички с бъзливи кокерчета и да видим какво ще стане, като питомците ни се видят :lol:
Clara

Мнениеот freezy » Съб Авг 01, 2009 2:18 pm

Много добра идея за среща на бъзливите кокери. Като гледам май и тримата,които имаме проблем сме от София :lol:
freezy

Мнениеот LStaley » Съб Авг 01, 2009 4:28 pm

Христофор се открехна вече, не е спекан и като се срещне с някое куче и търси контакт и игра :)
LStaley

Мнениеот siat » Съб Авг 01, 2009 6:51 pm

Бяхме 11 дни на море , но без Арън. Като се върнахме не можах да го позная , първо доста се издължил , а поведението му - мечта все едно са го сменили , като се започнаха едни целувки , едно гушкане , хапането напълно забравено - изумих се ! На следващия ден го заведохме за 3 дни на палатки на язовир Широка поляна . Бяхме 7 палатки и един 5 годишен мъжки лабрадор. Като се започна една игра още от първия момент на нашата драка изобщо ни и пукаше скачаше да го хапе по муцунката и от време на време получаваше по една лапа за назидание , но си изкара чудесно ! А да ви се похваля ,още първия ден като се върнахме от морето за първи път се изака навън - дори ме хвана неподготвена нямах наградка в мен. Мисля , че не го е страх от нищо друго освен да не го оставим !
siat

Мнениеот Clara » Съб Авг 01, 2009 7:25 pm

freezy, аз съвсем сериозно говоря :lol:
Clara

Следваща

Назад към Поведение и обучение