Ами да имаме проблем аз бях писала преди известно време. Айра утре става на 8 месеца изобщо не желае да се доближи, камо ли да си играе с някое куче, независимо от размера или възрастта им. Около нас има доста по-малки кучета на възраст, но тя се плаши от всичко. Напоследък започна да лае по кучетата (преди идваше да се гушка в мен или по-лошо като тръгне да бяга и се усукваме с каишката), оня ден лая по един найлонов плик. Вечер излиза на балкона и няма спиране - лаене, виене, ужас. Аз не смея да я пусна без каишка, защото тя от малка тръгва да бяга към входа, но за да се стигне до там се минава през улица. Въобще незнам какво да я правя. Иначе търси контакт с хора дори с деца иска да си играе, скача по тях целува ги, но с кучетата нещо не се получава. Бяха ми казали, че е още малка, да я разхождам на по тихи места и т.н. (но нямам такава възможност). Ще се отпусне с времето, това беше отдавна пък няма резултат. А пък кача ли я в колата става страшно. Качва се по мен и лае по прозореца, въобще не мога да карам ако някой не я държи. Сега съм решила да и купувам колан за кола и определено ще я връзвам на задната седалка иначе не можем да отидем дори до доктора.
Въобще това е положението, ако някой има някакви идеи моля да ги сподели. И предишния ми кокер не беше особено социализиран, но поне имаше няколко кучета с които се погаждаше.