Социализиране и страх от други кучета!?!?

Дискусии за поведението и обучението на малките кокери

Re: Социализиране и страх от други кучета!?!?

Мнениеот LStaley » Нед Авг 02, 2009 12:29 pm

Снощи в Борисова на новото езерце (имам предвид това до слона, нали сега го напълниха) и Христофор барабар с големите кучета и той БУХ във водата... няма излизане... скачане, игри, гоненици, лудна направо :) Определено вече не е спечен и си търси игра и контакти с другите кучета :)
LStaley

Мнениеот freezy » Нед Авг 02, 2009 6:03 pm

Аз въобще не се шегувам. Само ние ли останахме :roll: . Я виж другите. Браво на Вас.
freezy

Мнениеот Clara » Нед Авг 02, 2009 7:25 pm

Ужас... А ти от кой квартал си :)
Clara

Мнениеот siat » Пет Сеп 18, 2009 6:03 pm

Здравейте , не е точно тук мястото , но ако има някой от вас от Пловдив и си разхожда кучето в района на Гребния канал и иска компания за игра нека се обади. Арън е вече на 5 месеца и много обича да си играе с други кучета. Водим го почти всеки ден след 17.30 часа зад Братската могила / Розариума / много е приятно и има място за игра. Малко сложно ми се получи изречението , но нищо. Поздрави !
siat

Мнениеот teddyshane » Нед Апр 17, 2011 6:36 pm

sweety94 написа:Аз като ги чета тия коментари и се чудя да водя ли Ричи на ветеринар!! :lol: На тва куче нещо му има-днес ни беше първата разходка,игра си с две кучета,едното от които беше 5 пъти по-голямо от него!!!;-)Много е смеличък за 3 месечно бебе! ;)

Моя Марли също се гонеше с две каракачанки като беше по-мъничък,но сега...държи се неуверено и страхливо навън.Радвам се че попаднах на тази тема защото наскоро бяхме на преглед и ветеринарката беше изумена.Каза че никога не е виждала толкова страхливо,асоциално и дори агреивно куче :x Разбира се тази и реакция ме притесни,но това със форумната среща на страхливите и притеснителни кокери звучи много добре!
teddyshane

Мнениеот LStaley » Вто Май 03, 2011 1:10 pm

Преди месец Фори имаше земане даване с едно пинчерче, но от тези най-малките с крачета като клечи.
Бяхме в Борисова и собственичката на пинчерчето го пуснала без каишка, както и ние Фори де :) Фори се заигра (а той е поне 5 пъти по-голям) и бам бам 2 лапи и онова беше до там. Мацката вика "Мърфи, Мърфи, Мърфи" Аз извиках Христофор и и казах: - Толкова малко куче без каишка да не стане от Мърфи на Мъртви :) Айде Фори е шпаньол, ами ако някой лабрадор се заиграе :) дори и без да иска може да го убие :)
LStaley

Мнениеот Airichka » Сря Юли 25, 2012 3:42 pm

Първите няколко дни, след кото излязохме навън бяха кошмарни. Айра не искаше изобщо да върви, скачаше по краката ми за да я вдигна. Вече може би малко се отпуска. На 4 месеца сме и си играе с другите кучета, които види,но понякога явно нещо се ядосва и започва да ръмжи, сбръчква си муцинката и налита на бой. Хората ми казват да не се притеснявам те просто си играели, но на мен не ми прилича на игра. Тя предпочита да се гонят или нещо подобно, но когато някое куче започне да я хапе на игра тя се ядосва. Поняякога ме е страх да я пусна при другите кучета. :D Вие имали ли сте подобни проблеми?! :?:
Airichka

Мнениеот Delikirev » Вто Авг 07, 2012 8:40 am

Да споделя скромния си опит:
Хера е само на два месеца , но ходим в кучешка клетка в парка, където има редовно по около 15-20 кучета, повечето огромни в сравнение с нея. Първия път като я вкарах се притеснявах че ще се уплаши - точно обратното. 5 минути да се подуши с другите и вече висеше на ухото на един бийгъл :))
Важно е според мен от малко кученцето да свикне с други кучета (само гледани кучета, защото както се досещате на 2 месеца нямаме всички ваксини). Другото което разбрах и от това което видях и от другите стопани е , че е много важно когато запознавате кученцето си с други, ако е възможно то да НЕ Е вързано. Ако е с каишка а другите кучета са пуснати - то приема че не му давате да си играе с тях - от там се появява страх в последствие като го пуснете и ще ви търси постоянно. Не защото не му се играе, а защото мисли че прави нещо грешно. Надявам се ме разбрахте ;)
Delikirev

Предишна

Назад към Поведение и обучение