Интересна статия за агресията на кокерите

Дискусии за поведението и обучението на малките кокери

Интересна статия за агресията на кокерите

Мнениеот bella » Пет Юни 12, 2009 7:30 am

Здравейте,

намерих интересна статия за агресията на кокорите, която искам да споделя с вас :

http://www.bgfactor.org/index_.php?&id=19289

Поздрави!
bella

Re: Интересна статия за агресията на кокерите

Мнениеот xrisi95 » Пет Юни 12, 2009 11:17 am

"При шпаньолите, най-високо нива на агресивност ветеринарите установили при мъжките със златисто-рижава окраска на козината".
Как така цвета на козината има значение?
"За всеки случай, внимавайте със шпаньолите..."А с питбулите бъдете първи приятели :evil: (не че имам нещо против тази порода)
Сега търсих едни проценти които показват че питбулите и доберманите са най-милите животинчета а тези зли кокери... :D но не ги намерих да ви ги покажа.
Доста се посмях на тази статия.
Кучето е най-добрия приятел на човека!
●๋: {Вики} ●๋:
xrisi95

Мнениеот siat » Пет Юни 12, 2009 12:30 pm

А аз се позамислих върху статията. Момчето ми е златисто- рижо на 54 дни и непрекъснато препуска из апартамента с отворена уста.Вчера като се върнах от работа беше много нежен , но само за 10 минути и отново пощуря.Вече се съмнявам , че баща му е крокодил , понеже видях само майка му.
siat

Мнениеот Clara » Съб Юни 13, 2009 10:12 am

siat написа:А аз се позамислих върху статията. Момчето ми е златисто- рижо на 54 дни и непрекъснато препуска из апартамента с отворена уста.Вчера като се върнах от работа беше много нежен , но само за 10 минути и отново пощуря.Вече се съмнявам , че баща му е крокодил , понеже видях само майка му.

Ние сме в същото положение с Клара... Но според мен не е никаква агресия, както си мислех по едно време :oops: , а просто е малко кученце, което иска да си играе и да си чеша зъбките ;) Имах доберман преди това и доколкото помня (бях на 3 години, като я взехме...миналата година почина на 15) беше същото нещо. Хапане, скачане, драскана, ръмжене :) Просто това си е тяхното "детско" поведение - ако бяха с други кученца, щяха да си играят по същия начин. Дресировката обаче също има голямо значение. Карма уж беше от една от заклеймените като "зли" породи, пък не си спомням някога да е била агресивна и да ни е създавала проблеми. Радваше се на почти всички :)
Clara

Мнениеот krassy » Съб Юни 13, 2009 10:33 am

Ако бях собственик на някой клуб по развъждане на кокери сигурно щях да искам да ги осъдя за тази информация! Според мен агресията е най-вече въпрос на възпитание. Моята Карина имаше за приятелче един питбул, бяха на една и съща възраст (говоря в минало, защото от година не сме се виждали с него). А този питбул беше най-милото кученце. Дали защото беше още малък(1г. и 2мес) или пък никога не са го обучавали към агресия. Но той идваше при мен да се гушка, а Карина ревнува много. И тя започваше да го ръмжи, да го хапе навсякъде, по носа, дърпаше го за ушите. И той нищо! Като му писнеше от нея просто я побутваше със задницата си. Така че, агресията не може да зависи от породата. Може би просто при някои породи по-лесно се активира, като питбил или ротвайлер. Затова хората са с такива предрасъдаци за тях. Това е моето мнение.
Поздрави!
Ако кучето ти мисли, че си най-добрия на света, друго мнение не търси!
krassy

Мнениеот Eleonora » Съб Юни 13, 2009 10:45 pm

за мен това е безумна статия.не може да се поставят под общ знаменател милиони кучета от една порода.Всяко живо същество на планетата е индивидуално и само по себе си различно от другите.Така е с хората,животните,ако щете и с цветята и тревичките дори.
Само някой прихар би могъл да твърди че всички мъжки златисти и рижави кокери са най-агресивните кучета в света.Трябва да не си имал никога контакт с тази порода и да си достатъчно луд за да направиш такова изказване и да си повярваш.Ужас и Безумие
Eleonora

Мнениеот LStaley » Нед Юни 14, 2009 5:41 pm

Имам конктакти с Discovery Chennel и ви обещавам че при първа среща ще ги нахраня доооста добре :)
Ебати дебилната статия...
LStaley

Мнениеот sweety94 » Вто Юни 16, 2009 5:47 pm

Статията е страшно забавна!Просто докато я четях много се смях!Аз не знам,тия хора имат ли представа какво е английски кокер шпаньол?! :lol:
sweety94

Мнениеот teddyshane » Нед Апр 17, 2011 6:39 pm

Хора без работа.Само киснат в кенефа и бълват глупости!
teddyshane

Мнениеот mariagen » Чет Апр 21, 2011 4:03 pm

Тази статия е пълен абсурд. Тия ни изкараха кученцата най-злите същества....вече ще ме е страх да я водя моята Рокси по улиците, да не изяде някой случайно :lol: :lol: :lol: :lol:
mariagen

Следваща

Назад към Поведение и обучение