как научихте кокерите ви да се изхождат навън

Дискусии за поведението и обучението на малките кокери

как научихте кокерите ви да се изхождат навън

Мнениеот denica » Чет Сеп 22, 2011 8:48 am

здравейте,взех си кокер на 3м почти,обаче имам проблем с пишкането и акането.Извеждам го навън рано сутрин и след всяко хранене,но имам чуството,че стиска докато не се приберем вкъщи и там да си свърши работата(главно в хола)Кажете вие как сте ги научили....
denica

Re: как научихте кокерите ви да се изхождат навън

Мнениеот xrisi95 » Чет Сеп 22, 2011 12:10 pm

denica,точно малко по-нагоре в тази темичка има теми за обучението на кучето .
Ето на готово- http://www.kokeri.com/forum/viewtopic.php?f=13&t=20
Най-важното да си многоооо търпелива ;)
Пожелавам ти успех :)
Кучето е най-добрия приятел на човека!
●๋: {Вики} ●๋:
xrisi95

Мнениеот slavena » Сря Окт 05, 2011 3:35 pm

Здравейте,от три месеца имам кокерка Чара разгледах форума искам да ви пиша относно ходенето до тоалетна.Много е трудно наистина да се научи сега ходи в къщи само понякога,ние живеем в апартамент и започнахме обучение да ходи на терасата от бебе.Тя е доста своенравна но като се изпика в стаята и потапях ме муцуната потупвах ме я по дупето и вън на терасата,скимти пет десет минути и я пускаме.Така всеки път докато най-накрая разбра и сега ходи на терасата.Кучето е като малко дете,трябва да има респект от вас и да не е равно с вас.Тоест вие сте човека,който го храни,глези,и възпитава,който му се кара и наказва.Трябва да прави онова което вие кажете,вярно е че не е лесно но с упоритост става.Когато е наказано и започне да симти жално,трябва да сте непреклонни и да изключите чувствата в този момент,така то осъзнава че вие сте човека който възпитава и гледа.А когато се изпика там където трябва,трябва да го поощрите;да го помилвате по главата и едно браво е достатъчно.Кучето разбира по тона кога му се карате и кога ласкаете.От древността кучетата живеят на глутници,всяка глутница има водач.Кучетата се стремят от малки да станат водачи на глутницата,това не трябва да се допуска във никакъв случай,тоест в къщи ако е водача никога няма да прави това което му казвате,в ранна възрат ясно трябва да му се покаже че вие сте водача на глутницата,и то трябва да ви се подчинява.Има и тоалетни за кучета в зоомагазините представляват парче памперс когато иска да пика трябва да го издебнете и да сложете парчето памперс отдолу на земята....лично аз не съм пробвала струват 80-стотинки бройката.Желая на всички успех в отглеждането на кокерите те са едни малки сладури обичайте ги и те ще са ви благодарни........Славена....
slavena

Мнениеот KRASIMIRAPENKOVA » Чет Окт 06, 2011 8:39 am

здравейте,научих го като в момента на пишкането или акито гохващам и го изнасям на балкона или в банята например.след което той и до ден днешен като не може да търпи си пишка на балкона,но нокога в къщи .не зная това добър съвет ли е ,но по-добре отколкото да го чакате да порасне..с кокерите е по-трудно те са умни кучета но и доста отмъстителни ,като го оставя в къщи сам той ми отмъщава и по този начин/пишкайки/.
KRASIMIRAPENKOVA

Мнениеот pav » Пон Окт 10, 2011 3:30 pm

Здравейте! От месец си взехме кокерче и вече е на 4 месеца. Ние също се сблъскахме с проблема за научаването на изхождане само навън. От първия ден в който я взехме я извеждам сутрин веднага след ставане. Да уточня че тя спи в една стая и е затворена там и спи и стои спокойно в нея нощем. Първо я изпусках и се изпишваше в стаите. После започвах да я грабвам и веднага в двора и свършваше на определено място на улицата и след това се и храним и разхождаме. Но от определен момент започна да прави всичко нощем в стаята си,където спи и до там беше с режима сутрин. Разхождаме се и нищо - започнах първо да я храня и тогава разходката и пак нищо до определен момент. Докато беше топло и стоеше повече на двора и я извеждах на това място и я разхождах нямаше много "Бели " вкъщи, но сега... Стои вкъщи и я извеждам сутрин след като я нахраня и нищо и като се върнем вътре влиза и след малко си свършва вътре. На обяд като бяхме вкъщи пак я извеждам и към 5 като се наспи и вечер преди сън и тя пак като се върнем вкъщи прави всичко. Имаше дни в които я улучвах и веднага се насочва на това място, но нещо я стопира сега и изобщо не ходи там. Имаше един ден в който беше с разстроен стомах и вече си мисля че от тогава не ходи там. Едни ми казват че е малка други да не я пребирам докато си свърши всичко-но за това нямам време и другото е да не би да съм я объркала като започнах да я храня преди разходка и тя така ще продължи през нощта да си върши всичко и да чака храната и не знае за какво точно я извеждам. През деня стои сама в тази стая и имаме баба, която не може да я извежда извън двора. И ми се иска сега като е студено да си я изведа след работа, да я нахраня и пак да я изведа и спокойно да я оставям около нас във всички стаи.
Писмото ми стана много дълго, но сме нови и ми се иска да си споделя проблема.
pav

Мнениеот KRASIMIRAPENKOVA » Вто Окт 11, 2011 2:29 pm

здравейте,оставете вратата на стаята в която спи отворена,нека да има възможност да излезе да се изпишка /научето го в банята /ако имате двор и сте в къща още по лесно отворете му вратата и го чакайте .после постепенно с затваряне на вратата ,кокерите са много умни и ще се научи да ви драска по вратата./само ако живеете в къща/ако сте в жилишен блок е по -сложно
KRASIMIRAPENKOVA

Мнениеот KRASIMIRAPENKOVA » Вто Окт 11, 2011 2:32 pm

п.с. наистина докато не си свърши работа никакво прибиране..
KRASIMIRAPENKOVA

Мнениеот pav » Вто Окт 11, 2011 4:10 pm

стаята в която спи е към тераса и през деня я оставям нея отворена и в повечето случаи там върши всичко, но за нощта затварям. А към двора няма как защото трябва да оставя отворено за всички стаи за да излезе а това мисля на по-късен етап че много други бели прави. Мен повече ме озадачава факта както вчера в 5 се прибирам веднага я извеждам, разхожда се обира всичко що намери и веднага ме дърпа навътре да яде, хапна разходи се и се прибра и започна да бятга, лудува и се изпиша на килима и мястото където до скоро ходи не иска да припарва направо се дърпа от там. Вече не ми дава шанс да я награждавам :)
pav

Мнениеот LStaley » Чет Дек 15, 2011 2:55 pm

Абсолютно сам се научи, но до 1 годинка очаквай локвички в къщи.
Незнам как стана, но като направи 11-12 месеца абсолютно сам престана всякакви бели от този сорт в къщи, знае си и си чака за разходка :)
LStaley

Мнениеот vanesssa91 » Нед Ное 18, 2012 12:43 pm

Когато взех моята Тара работих на такава работа, че нямах никаква възможност да я извеждам по 4-5 пъти на ден, затова я научих да ходи на терасата(сравнително бързо свикна и вътре не прави бели), но вече искам да я науча да ходи навън, защото не е много приятно да миеш тераса, когато е -10 градуса, и смятам че ще е много трудно, все пак тя вече има изграден навик.
vanesssa91

Назад към Поведение и обучение