от slavena » Сря Окт 05, 2011 3:35 pm
Здравейте,от три месеца имам кокерка Чара разгледах форума искам да ви пиша относно ходенето до тоалетна.Много е трудно наистина да се научи сега ходи в къщи само понякога,ние живеем в апартамент и започнахме обучение да ходи на терасата от бебе.Тя е доста своенравна но като се изпика в стаята и потапях ме муцуната потупвах ме я по дупето и вън на терасата,скимти пет десет минути и я пускаме.Така всеки път докато най-накрая разбра и сега ходи на терасата.Кучето е като малко дете,трябва да има респект от вас и да не е равно с вас.Тоест вие сте човека,който го храни,глези,и възпитава,който му се кара и наказва.Трябва да прави онова което вие кажете,вярно е че не е лесно но с упоритост става.Когато е наказано и започне да симти жално,трябва да сте непреклонни и да изключите чувствата в този момент,така то осъзнава че вие сте човека който възпитава и гледа.А когато се изпика там където трябва,трябва да го поощрите;да го помилвате по главата и едно браво е достатъчно.Кучето разбира по тона кога му се карате и кога ласкаете.От древността кучетата живеят на глутници,всяка глутница има водач.Кучетата се стремят от малки да станат водачи на глутницата,това не трябва да се допуска във никакъв случай,тоест в къщи ако е водача никога няма да прави това което му казвате,в ранна възрат ясно трябва да му се покаже че вие сте водача на глутницата,и то трябва да ви се подчинява.Има и тоалетни за кучета в зоомагазините представляват парче памперс когато иска да пика трябва да го издебнете и да сложете парчето памперс отдолу на земята....лично аз не съм пробвала струват 80-стотинки бройката.Желая на всички успех в отглеждането на кокерите те са едни малки сладури обичайте ги и те ще са ви благодарни........Славена....