Команди

Дискусии за поведението и обучението на малките кокери

Re: Команди

Мнениеот deskata » Пон Мар 01, 2010 6:57 am

ооо да, награждаваме се! :) ако не е с гранулка, то поне си му давам любимия кокал или някоя друга играчка! :)
мерси за клипчето :)
deskata

Мнениеот nii4eto » Чет Юли 08, 2010 9:56 am

мерси много за тези команди много помагате аз моя го научих да сяда по следния начин.като му казах седи и му путнах дупемцето надоло и после още няколко пати и после му давам лакумства и му казвам браво и тои вече се научи мнго бързо разбра какво искам от него сега се опитвам да го уча да дава лапа :)
nii4eto

Мнениеот djekikokera » Сря Юли 21, 2010 2:37 pm

Здравйте на всички поздравления за тези команди- правилно уписани и перфектно действащи. Има една команда която много помага за разходка без каишка.
Команда "Място" или "Стой"- най-лесно се усвоява когато пресичате улица. когато достигнете края на тротоара казвате командата и ако кучето не спре дъпвате повода назад. Когато спре изчаквате 5-10 сек. и ако не тръгва преди да му кажете давате лакомство и го хвалите. ;)

п.п. : Съжелявам за лошото обяснение, но немога по-добре да го обясня :| :|
djekikokera

Мнениеот nii4eto0 » Нед Фев 13, 2011 10:13 am

ИСКАМ ДА СЕ ПОХВАЛЯ АРЧИ КАКВА КОМАНДА ЗНАЕ КАТО МУ КАЖА СЕДНИ И ПОСЛЕ МУ КАЗВАМ ДАИ ПЕТ И ТОИ ДАВА 5 НЕ ЛАПА МН Е ЗАБАВЕН А НЕ СМ ГО УЧИЛА НА ШЕГА ЗАПО4НА СИЧКО ТАКА МУ СЕ БАЗИКАХ И ТОЙ ВЗЕ ЧЕ НАУЧИ:)
nii4eto0

Мнениеот peti4ka » Вто Дек 27, 2011 3:47 pm

nz kakvo da pravqznae samo sedni i mqsto koeto ozna4ava da si otide v kosha si nishto drugo opitvam se da go nau4a da mi nosi predmeti ili da dava lava no ne iska molq vi pomogneta mi
peti4ka

Мнениеот xrisi95 » Вто Дек 27, 2011 5:00 pm

Петичка,Всичко е описано как става в темичката.
Иска се много търпение ;) Трябва да си спокойно и да възнаграждаваш след всяко едно нещо което се доближава до правилното команда.

Само така постигнахме това- http://www.youtube.com/watch?v=Ktw1loH5x9M&lc=-HdO9JoGztN1lNZyBC-xjC2G2v9eK9ogKjIzpeFAFXQ&feature=inbox

/копираш линка и го слагаш горе :) /
Това е нашо клипче от преди броени дни!Като тук са една малка част от нещата които може и знае ;)
Ако разгледаш профила ми ,ще намериш още много клипчета на това което знае!
Кучето е най-добрия приятел на човека!
●๋: {Вики} ●๋:
xrisi95

Мнениеот Desi » Съб Юни 30, 2012 7:35 pm

Кучето ми Рони знае близо 13 команди някои по които има още работа . :) Проблемът е там,че немога да го науча на командите „легни„ и „дай лапа„ :| Рони знае идеално командите: дръж! , седни!,търси!,до мен! и още. :lol:
Когато опитам да тренирам командата „легни„първо започвам с командата „седни„ и той сяда , но ако снижа лакомството Рони става рязко и се опитва да го изяде, а по другия начин щом го идърпам за предните лапи той рязко става и повече не се подчинява относно тази команда! :| Може ли някой да ми помогне :?:

С добри пожелания:
Desi
Desi

Мнениеот ka737o » Чет Яну 24, 2013 9:03 pm

Моята Шера знае седни, легни, дай лапа, ела тук, долу, търкул и дръж . Като нищо специално не съм правила за да я науча. Също така някой път като съм навън и като видя някое коте почвам писписпис и тя разбра, че като кажа писпис, значи, че има котка и започва да се оглежда и души, и понеже се разхождаме без повод, тръгва да ги гони, и понеже я е страх нищо не им прави.:D :D Така е и скучетата, като кажа кучикучи.И знае името на едно нейно приятелче и като го кажа и почва да го търси. Те са просто много умни и много лесно се учат. На мен ми помогна и това, че са лакоми и за 1-та гранулка ми се прави на циркаджийка :Д
Кучето-най вярното четириного
ka737o

Предишна

Назад към Поведение и обучение