КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАМ ПРЕДИ ДА СИ ВЗЕМА КУЧЕ?

Тук бихме искали да съберем информация, която да е полезна за всички, които искат да си закупят кокер

Re: КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАМ ПРЕДИ ДА СИ ВЗЕМА КУЧЕ?

Мнениеот xrisi95 » Пет Юни 26, 2009 9:41 am

веж сега тук има почти всичко което ти трябва.Така повтаряме едно и също нещо.
Кучето е най-добрия приятел на човека!
●๋: {Вики} ●๋:
xrisi95

Мнениеот krassy » Пет Юни 26, 2009 10:29 am

Не виждам защо трябваше да се добавя тази тема!!!
Ако кучето ти мисли, че си най-добрия на света, друго мнение не търси!
krassy

Мнениеот xrisi95 » Пет Юни 26, 2009 3:31 pm

моля администратора да изтрие темите които вече се повтарят!Така само се запълня форума!
xrisi95

Мнениеот xrisi95 » Пет Юни 26, 2009 4:10 pm

а ти другия път преди да съсзадаваш теми виж дали няма някоя която вече се повтаря ;)
xrisi95

Мнениеот LStaley » Нед Юни 28, 2009 1:33 pm

ЦРИЦИ... ае ти нямаш ли си уроци да си учиш а само спамиш с глупости форума, аисйфон вече от тебе, нафлякала си всички теми с дебилни въпроси без да си проверила дали аджеба има отговорите които те интересуват в форума... :evil:
LStaley

Мнениеот niniii » Сря Юни 09, 2010 10:51 am

Здравейте! Изобщо не съм сигурна, че точно тази тема е за моя въпрос, но след като изчетох всичко друго и не намерих по-подходяща....
От много време харесвам породата, но вкъщи никога не са ми давали да си гледам куче. Винаги съм имала котка и не знам дали ще мога да обуча кученце. Преди 2 дни взех безпородно куче вкъщи преди да го занеса на моя приятелка на село. Приятелят ми много го хареса и каза, че иска да си вземем куче. Преди да се реша на тази сериозна стъпка, обаче, искам да знам някои неща. Вече съм наясно с породата и изчетох всичко, написано във форума. Интересуват ме подробностите, които любителите на кучета знаят и не казват. Първо, колко време издържат сами вкъщи. Сега през лятото съм си у дома и мога да го обучавам и да прекарвам време с бебето, но от септември започвам работа на пълен работен ден и дори понякога се прибирам към 8. Приятелят ми си идва към 6-6,30, но все ще има няколко часа, през които животинчето ще е само. Справят ли се със самотата?
Второ, как да организирам тоалетната на кученцето - сандъче ли трябва да е, или зона около сифона в банята? Колко често ходят до тоалетна след като престанат да бъдат бебета?
Може от всичко, което съм написала да ви звучи, че не ставам за куче и ще се радвам ако някой ми даде съвет. Отново казвам, че обичам животните безумно много, но винаги съм гледала котки, а те са много различни от кучетата.
Ще съм благодарна на всеки отговор, който получа. :)
niniii

Мнениеот xrisi95 » Сря Юни 09, 2010 5:15 pm

Здравейте :)
Като малки кученцата пикаят много често.

Продават се специални постелки на които кучето да пишка-http://shop.zoomania.org/Za-kucheta/Aksesoari/Za-higienata/6072042-trixie-Toaletna-postelka-za-kuche-DOGI-paket-ot-7broq.html
иначе може да го научите и на вестник.И след като свикне на вестника може бавно по бавно да го местите към банята или терасата докато само не отиде там където трябва. ;)
Моето куче се беше научило на вестник а на 4 месеца 4месеца вече беше свикнала че се разхожда на ден по 5 пъти.На 5 месеца намалихме на 4 пъти.И на половин годинка вече по 3 пъти до сега.
Като малка тя скимтеше много но като не и обръщахме внимание и не и угаждахме спря.Ако има играчки с които да не скучае кучето ви може и да се справи със самотата. :)
Но до третата ваксина и две седмици след нея кучето не е хубаво да се изкарва навън.Може да хване разни болести,защото няма да има имунитет...
xrisi95

Мнениеот niniii » Сря Юни 09, 2010 5:46 pm

Много благодаря за отговора. Все още се чудя и не искам да направя някоя грешка, защото имам горчив опит с котки, които след 2-3 години най-много майка ми пращаше нанякъде, защото вече не й се занимаваше.
Проблемът е че аз мога да се занимавам с кученцето активно до началото на октомври и ако сега си взема трябва да съм го научила, защото като тръгна на работа ще е по-трудно.
А как се справяте със спането? При вас ли си спинкат кученцата или ги гоните някъде и до колко часа могат да кротуват :) Сори, знам, че има такава тема, но сега се сетих.
niniii

Мнениеот xrisi95 » Сря Юни 09, 2010 6:21 pm

За спането както вие искате.Ако искате ще го научите да спи при вас ако не ще спинка на земята.Но не е хубаво да му се позволява да спи при вас.
Повечето малки кученца будят рано.До 5 месеца моето ме будеше в 7 и от там нататък когато аз се събудя .Не и обръщах внимание и тя пак си заспиваше докато накрая вече ми свикна кога ставам и се будеше тогава.
xrisi95

Мнениеот xrisi95 » Съб Юли 10, 2010 11:14 pm

Покупка на кученце – бъдете нащрек!
Нещо важно което всеки един човек който търси да купи куче трябва да прочете!

Ако познавате някой, който желае да си купи кученце, той трябва да внимава, ако попадне в следните ситуации:
Продажбата е уговорена да се състои на необичайно място, например паркинг.
Собственикът вероятно има какво да крие, в противен случай не би трябвало да е проблем да ви покани в дома си.
Важно е да получите информация за точния произход на кученцата и тяхното месторождение – и да имате възможност да го видите. Ако човекът се опитва да ви уговори по телефона да се срещнете на паркинг, в магазин или в парк, спокойно може да направите заключение, че не е истинският собственик на кученцата, а просто дистрибутор – или че мястото на раждане на кученцата е в толкова лошо състояние, че той не иска да го видите.
Спрете незабавно разговора с предполагаемия собственик, например под предлог, че искате да си помислите.

Няма възможност да видите родителите на кученцето, по-специално майката:
От този факт може да се направи извод, че предполагаемият собственик крие нещо. Когато отивате на посещение, би трябвало да ви бъде позволено да видите кученцата заедно с тяхната майка, братя и сестри. Ако майката не бъде представена (често с различни оправдания), вероятната причина за това е, че тя е в лошо здравословно състояние и е толкова отслабнала от нейната роля на „машина за разплод”, че просто би шокирала потенциалния купувач. Освен това, собственикът може дори да не разполага с майката, тъй като кученцата са внесени от чужбина.

Собственикът предлага голямо разнообразие от животни, включително различни породи кучета
:
Поради значителното количество време, което трябва да се отделя за полагане на отговорни и индивидуални грижи за майката и кученцата, за всеки животновъд е невъзможно да отгледа повече от три кучила годишно. Следователно, внимавайте когато собственикът предлага голямо разнообразие от кученца. „Масовата продукция” често води до лошо здравословно състояние, причинено от болни родители и кръстосване между животни от едно и също потекло. В резултат потомството може да страда от физиологични проблеми.

Майката и кученцата не са интегрирани в семейството:
Ако животните се държат извън къщата, например в кучешка колибка на открито, позитивната социализация на кученцата ще бъде под въпрос. Младите животни се нуждаят от контакт с хора във важната фаза на развитие – това ще ги подготви за останалата част от живота им. За да се развият нормално, през този период кученцата трябва да придобият опит в човешка среда. Кученцата, поставени в изолация и с малка стимулация не се намират в позиция да придобият социалната стабилност, необходима в бъдеще, което ги обрича на живот в несигурност сред хората и други влияния, свързани с тяхната жизнена среда.

Кученцата се продават на възраст осем седмици или по-малко:
Животните трябва да бъдат на минимум осем седмици, или в идеалния случай десет. На тази възраст тяхното развитие би трябвало да е напреднало до етап, в който да могат да бъдат отделени от майката и братята и/или сестрите.

Собственикът изглежда незаинтересован от бъдещото благополучие на кученцата:
Отговорният животновъд трябва да се увери, че кученцата ще бъдат гледани добре при новите си собственици. Той може да предложи на бъдещият собственик да посети няколко пъти кученцето, неговата майка и братя/сестри, преди да вземе животното, като по този начин му позволява да свикне с миризмата на новите собственици. Животновъдът ще даде информация за нуждите на кученцето и ще се увери чрез интензивни разговори, че бъдещият собственик може да отговори на тези изисквания. Той също така ще поддържа връзка с новия собственик и ще настоява да бъде информиран относно бъдещото развитие на кученцето. Човек, който просто дава животното на първият почукал на неговата врата, едва ли е особено загрижен за съдбата на своите кучета.

И още нещо: клиентът, т.е. бъдещият собственик, би трябвало да направи офертата. Състраданието към животното не е правилна причина за покупка; купувачът е частично отговорен за развъждането на животните в бъдеще. Единственият начин за слагане на край на спекулациите за сметка на животните в дългосрочен период е пълен бойкот на такива съмнителни животновъди.

източник- http://www.vier-pfoten.bg/website/output.php?id=1262&language=2
xrisi95

Назад към Закупуване на куче