Лаенето на кученцето!?

Лаенето на кученцето!?

Мнениеот vlubenyyyy » Пет Юли 10, 2009 2:22 pm

Може ли да ми кажете как да накарам кокера си да не лае през нощта, защото нашите много викат и може даже да го подаряваме на някой ако не го отуча скоро време!!!! МОЛЯ ВИ КАЖЕТЕ МИ!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
vlubenyyyy

Re: Лаенето на кученцето!?

Мнениеот xrisi95 » Пет Юли 10, 2009 2:49 pm

За да лае то иска нещо.Може би иска ти да си до него.Може да е гладно,жадно,да му се ходи до тоалетна или да му се играе.Когато започне да лае му се скарай,но недей да го биеш.
Кучето е най-добрия приятел на човека!
●๋: {Вики} ●๋:
xrisi95

Мнениеот vlubenyyyy » Пет Юли 10, 2009 4:12 pm

аз му се карам той спира за малко и пак почва и не че е гладен или жаден ами просто чува шум и започва вземам го при мен на леглото но той не стои ами бяга пак в коридора и пак лае! :cry: :cry:
vlubenyyyy

Мнениеот didka98 » Чет Дек 17, 2009 11:56 am

Мнението на xrisi95 е вярно.За да лае кучето то трябва да има причина!Пробваи да му дадеш любимата играчка. :!:
didka98

Мнениеот deskata » Нед Фев 28, 2010 3:54 pm

или просто като започне да лае се опитай да му отвлечеш вниманието като започнеш да си играеш с него с нещо, например с любимата му играчка! според мен то иска повече внимание, нищо друго! успех ;)
deskata

Мнениеот vitaminka » Нед Май 16, 2010 4:39 pm

Моята Рая е на 40 дни и често си плачка нощем за да я взема при мен на леглото.
vitaminka

Мнениеот xrisi95 » Нед Май 16, 2010 5:28 pm

vitaminka в НИКАКЪВ случай не взимайте Рая на леглото!Така тя ще разбере,че щом скимти ще я качвате на леглото.От там следва,че тя няма да ви има за водач.Ето какво си мисли кучето-"Ха щом ме качват на леглото когато поискам значи аз командвам!"
xrisi95

Мнениеот vitaminka » Пон Май 17, 2010 7:34 pm

Да, ясно ми е, не я пусках в началото, обаче тя не спираше да скимти и реших да спи на моето легло. Водач не водач... нямам претенции за това да имам 15 килограмово куче до мен в бъдеще, а за респекта... има го за сега, независимо къде спи. А и предишното ни куче спеше като малко при мама и тати, ама после сама си реши, че на одеалцето и на земята и е по-удобно :)
Ще видим по-натам де... За сега гледам мир да е вечер :lol:
vitaminka

Мнениеот nii4eto » Нед Юли 04, 2010 1:24 pm

i az si imam malko koker4e na 1 - vi stana na 1 mesecc mn e plav i sa6to iska da spi pri men na legloto samo kogato mus e pi6ka sklimti da go slvalqm i posle pak iska da se ka4i pri menn az nemislq 4e tova e lo6o da spi pri men vie kakvo mislite :) :?
nii4eto

Мнениеот xrisi95 » Нед Юли 04, 2010 5:40 pm

Ами така показваш,че то командва.Така става водача на "глутницата" ;) .Сега може да ти се струва сладко,но после може да си доведеш проблеми...
Аз мисля,че не е хубаво кучето да спи при теб.
Ние с моито куче вече сме така-Гушкаме се в леглото само когато реша и като и кажа да слиза долу си отива в нейното легло и заспива.Но тъй като когато беше малка не спазвах много това и я оставях да си прави каквото иска сега имаме проблеми с някой неща.
Като види котка или птица навън подивява.Засега вече имаме огромен напредък с това.Минаваме на половин метър до котката без да я подгони,но само когато и кажа строго НЕ :D .Ако си минем просто ей така следва силно влачене на повода и летене на стопанина.
Другото нещо което пропуснах във възпитанието и е това,че когато имаме гости или мама се прuбере от работа кучето подивява.Последно вчера мина през главата ми от което съм белязана по лицето.Това,че се радва не го приемах като голям проблем,но от вчера вече ми писна.То не идва кротко да си го галиш ми ти се нахвърля и даже вече не искаш да го галиш.Сега и този пролем се мъчим да оправим.
Кучето ви е малко.Сега му е времето да го обучавате и да покажете че вие си водачът.НЕ му позволявайте такива неща да прави.Бъдете строги с него.Не се поддавайте на този ангелски кокерски поглед-вътре в него има поглед на дявол :D

пп:темата и за лаенето на кученцето.Хайде да не спамим повече тук ;)

nii4eto моля те пиши на кирилица ;)
xrisi95

Следваща

Назад към Поведение и обучение на малко куче