Ами така показваш,че то командва.Така става водача на "глутницата"
.Сега може да ти се струва сладко,но после може да си доведеш проблеми...
Аз мисля,че не е хубаво кучето да спи при теб.
Ние с моито куче вече сме така-Гушкаме се в леглото само когато реша и като и кажа да слиза долу си отива в нейното легло и заспива.Но тъй като когато беше малка не спазвах много това и я оставях да си прави каквото иска сега имаме проблеми с някой неща.
Като види котка или птица навън подивява.Засега вече имаме огромен напредък с това.Минаваме на половин метър до котката без да я подгони,но само когато и кажа строго НЕ
.Ако си минем просто ей така следва силно влачене на повода и летене на стопанина.
Другото нещо което пропуснах във възпитанието и е това,че когато имаме гости или мама се прuбере от работа кучето подивява.Последно вчера мина през главата ми от което съм белязана по лицето.Това,че се радва не го приемах като голям проблем,но от вчера вече ми писна.То не идва кротко да си го галиш ми ти се нахвърля и даже вече не искаш да го галиш.Сега и този пролем се мъчим да оправим.
Кучето ви е малко.Сега му е времето да го обучавате и да покажете че вие си водачът.НЕ му позволявайте такива неща да прави.Бъдете строги с него.Не се поддавайте на този ангелски кокерски поглед-вътре в него има поглед на дявол
пп:темата и за лаенето на кученцето.Хайде да не спамим повече тук nii4eto моля те пиши на кирилица