Вашия приятел кокера
Трябва да осигуряване на вашия любимец необходимите количества храна, която трябва да бъде разнообразна и съдържа нужните хранителни съставки. Препоръчително е да го храните с храната предназаначена за кучета, различните гранули и консерви. Избягвайте храненето му с храна от вашето ежедневие, която в повечето случай освен че не е хранителна за любимеца ви, но и може да му навреди.

Препоръчваме ви да избягвате даването като храна на пилешки шийки, които обикновенно направо се гълтат от кучето и след това трудно се разграждат и изхождат, предизвиквайки стомашни болки. Избягвай те и да му давате пилешки крачета, които не само не са хранителни ни и има опасност да заседнат в гърлото на любимеца ви и той да се задави, както наскоро станах свидетел на подобен случай. Може да му давате например пилешки фенер.

При промяна на храната, включително и при смяната на марката да става постепенно за около 5-7 дни. Примерно може да се използва следна дозировка:

      -  1-2-ри ден: 20% нова на 80% стара
      -  2-3-ти ден: 40% нова на 60% стара
      -  4-5-ти ден: 50% нова на 50% стара
      -  6-7-ми ден: 20% нова на 80% стара
      -  след 7-ми ден: 100% нова

При промяна на вида на изпражненията, значи новата храна или диета не се приема от животното. Препоръчват се даването на хранителни добавки, предписани от вашия ветеринарен лекар.